HDR Televizyona Zarar Verir mi?

HDR'nin gözlere veya TV'ye bir zararı var mı?

HDR Televizyona zarar veriyor mu? HDR açılmalı mı? Daha da önemlisi HDR’nin gözlere zararı var mı?

HDR Nedir?

HDR, Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelir. SDR veya Standart Dinamik Aralığa göre bir gelişmedir.

4K, 8K veya OLED TV’niz varsa büyük olasılıkla bir HDR seçeneğiniz vardır.

HDR, parlaklığı artırarak ve her resme daha yüksek kontrast vererek ekranınızda gerçekçi görünen görüntüler oluşturur. Böylece koyularınız daha koyu, beyazlarınız daha parlak olur. Ekranda gördüğünüz yeni renklerin sayısından bahsetmiyorum bile. Sonuç, gerçek hayat kalitesinde bir görüntüdür.

HDR Televizyona Zarar Verir mi?

Hızlı cevap Hayır.

Ancak bu, HDR’nin olumsuz etkilerinin olmadığı anlamına gelmez. 

HDR daha fazla parlaklık sağlıyorsa, HDR kullanan bir TV’nin bu parlaklığı sağlamak için pikselleri daha fazla vurgulaması mantıklıdır. TV’de görüntülenen parlaklık, piksele uygulanan voltaj seviyeleri tarafından kontrol edilir. Daha fazla voltaj, daha parlak hale gelir. Voltaj ne kadar düşük olursa, parlaklık o kadar düşük olur.

HDR Televizyona Zarar Verir mi?

Herhangi bir elektronik cihaza ne kadar voltaj verirseniz ömrü o kadar kısıtlı olur. Bu, o cihazın voltaj toleransına yaklaştığınızda veya ona ulaştığınızda daha doğru hale gelir.

HDR Gözlere Zarar Verir Mi?

HDR, TV’leri daha net ve canlı hale getirir. HDR, görüntünün kalitesini artırmak için parlaklığı kullanır; bu, daha parlak bir resme daha uzun süre baktığınız anlamına gelir.

HDR’yi Açmalı Mıyım?

TV’nizde HDR’yi açmak birkaç faktöre bağlıdır.

HDR Blue-ray’leriniz, HD video oyunlarınız veya yüksek çözünürlükte  bir Amazon Prime veya Netflix içeriğiniz  varsa HDR’yi açın.

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu